Procesova edukativna inicicjativa - ARHIKULTURA * gostovala je tokom februara 2016. u Dečijem kulturnom centru Majdan sa šestodnevnim programom arhitektonskih radionica "Zimska škola arhitekture".   planinska  
     
  Sa šesnaestoro vrednih osnovaca od 5. do 8. razreda smo gledali primere tradicionalne brvnare i naučili kako se gradila nekada i diskutovali o tome kako treba da izgleda savremena planinska kuća.    
     
     
     
 

Edukativni program „Zimska škola arhitekture“ prevodi arhitektonski proces mišljenja i kreacije na jezik razumljiv deci, angažuje i obogaćuje njihove kreativne potencijale kroz rad na konkretnom zadatku izrade makete savremene planinske kuće.

   
     
     
     
     
  Edukativni program „Zimska pkola arhitekture“ imao je za cilj:    
  _spontano upoznavanje dece sa poljem delovanja arhitekata            _podsticanje kreativnog mišljenja i istraživanja                                           _razvoj sposobnosti prepoznavanja i formulisanja problema                 _razvoj prostorne i estetske pismenosti i kulture                                   _ovladavanje različitim zanatskim veštinama  
   
   
  .

 
  Suštinski rezultat ovog šestodnevnog programa, za nas predstavlja činjenica da su deca istrajno dolazila 6 dana uzastopno i to da bi nešto radila 3 sata; da su uspeli da isprate proces rada i razmišljanja, kao i da naprave sopstvene kućice.  
   
   
   
  Biljana Branković, Bratislav Branković, Sofija Vučeta  
   
 

Sofija Jovanović, Ana Sjever, Bane Laptošević, Relja Pavlović, Sofija Seničar, Jovan Zečević, Vasilije Zečević, Lara Đolović, Milica Zlatić, Jana Zlatić, Milica Đukanović, Jelena Tanasković, Mihajlo Jovanović, Kasja Klikovac, Višnja Božović, Lazar Lakićević

 
   
     
       
      * ARHIKULTURA je Procesov kontinuirani edukativni program koji se realizuje kroz različite projekte, manifestacije i saradnje sa drugim organizacijama.  
     

* ARHIKULTURA deluje u pravcu odgoja budućih generacija građana odgovornih prema svom izgrađenom i neizgrađenom okruženju, jačanjem svesti o prostoru i podizanjem prostorno-arhitektonske pismenosti i kulture.

 
       
      Kako je sve to izgledalo:              
     
 
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
                             
                         
                         
   
 
Proces edukativna arhitektura 2012 / 2013